Deze week was het verjaardagsfeestje van de zoon van mijn nicht, Seth. Ik gaf niet alleen een cadeautje weg, maar kreeg er ook ééntje terug! Foto’s volgen binnenkort!

dec1 005

Het was ook de week van de veekeuring van de ZuidWestHoek . Ik kreeg niet heel veel mee van de keuring, omdat ik bij de kaartverkoop stond (net als vorig jaar). Ik zag nog wel de finale en besefte ineens hoe geweldig en zelfs ontroerend dit evenement is. ’t Is prachtig om te zien hoe gedreven de deelnemers zijn in de strijd om de mooiste koe van de keuring. De melkveehouderij komt helaas af en toe negatief in het nieuws, maar op zo’n avond wordt weer eens bewezen dat er vooral veel liefde voor deze dieren nodig is om tot resultaat te komen. Natuurlijk is het sociale element tijdens deze avonden ook niet onbelangrijk ;-). Nadat de meeste koetjes en kalfjes vertrokken zijn, praten de “boeren” nog eventjes na… Wanneer het voor ons ook tijd is om naar huis te gaan, zie ik dat de keuringshal op twee koeien na leeg is. Twee mannen zitten bij ze, met hun rug naar de tent waar het feestgedruis in volle gang is, en houden al keuvelend de wacht.

Collage dec

Van Sinterklaas kreeg ik een Jan van Haasteren puzzel, de taartenbakwedstrijd. De puzzelaars onder jullie hebben er vast al eens één gemaakt. Ze zitten vol humor en te ontdekken figuren, erg leuk! Natuurlijk ontbrak ook deze week een kringloopbezoek niet. Ik vond een erg schattig taartbordje. Perfect als koek-, snoep-, sieraden-, of bedenk-maar-iets-anders-schaaltje.

Schaaltje konijn