Afgelopen week was een drukke, gezellige feestjesweek: er werden volop diploma’s verdiend, sleutelhangers en kettingen met bottlecaps gemaakt, vriendjes voor de Gouden Koe gevonden, laarzen met hooi uitgeklopt, cadeautjes uitgedeeld, snoeppotjes gevuld, enzovoort, enzovoort!

Potjes snoepbuffet

Wil je zelf zulke potjes maken? Het is heel simpel (dit keer geen lange werkbeschrijving hoor…) Gebruik een willekeurig potje. Plak een beestje op de deksel met secondelijm, geef de deksel en het beestje daarna een leuk kleurtje (hobbyverf van bijvoorbeeld Pippoos werkt goed, maar je kan ook een spuitbus gebruiken natuurlijk). Ik plak eerst, omdat het beestje dan hecht aan de deksel. Hierdoor blijft het in mijn ogen beter vast zitten dan wanneer je eerst zou verven en daarna plakken. Dan trek je het beestje makkelijker van de verf af.

Mixed media schilderijtje

Ik maakte voor jarige Yann een schilderijtje op dezelfde manier zoals ik hier en hier ook al eens deed.

Agatha kreeg een stierkalfje. Eerlijk gezegd vinden we dit best jammer, omdat we graag een nakomeling van deze koe op onze boerderij hadden willen houden. Maar kijk eens wat een mooi kalfje het is!

Agatha met haar stierkalfje

Stiertje

Rudolf mestte de kalverhokken uit, mochten ze allemaal even gezellig bij elkaar! Daarna weer lekke frisse hokken.

Kalverhokken

Natuurlijk ging deze week ook niet voorbij zonder een bezoekje aan de kringloop… Ik vond deze prachtige (vind ik zelf..) prent met een kalfje erop, wel een beetje een triest kalfje.. Weet niet of jullie dat kennen, maar mijn fantasie gaat dan gelijk met me op de loop. “Wat doet dat kalfje daar eigenlijk alleen in het bos? Misschien is het verdwaald? Ach nee, op de achtergrond zie je ook wel een hek, dus het is vast buiten de omheining geraakt ofzo..” Ik twijfelde of ik de lijst een ander kleurtje zou geven, maar heb het toch maar zo gelaten! De kaars is van de Hema en de letters zijn van de Action.

schilderij kalfje

En ook bij ons zit de kerststemming er al een beetje in!

kerstboom 20114