Ieder jaargetijde heeft z’n charme, maar als ik moet kiezen welk seizoen het mooiste is.. Dan wordt het toch de lente. Het ruikt lekker, het groen oogt fris en is in allerlei kleuren aanwezig, de beestjes in de tuin zijn actief en de planten groeien en bloeien. In het voorjaar komt de eierenzoeker op ons land zoeken naar de eieren van weidevogels. Hij zet een paaltje met een vlaggetje bij het nest, zodat we er omheen kunnen rijden met het landwerk. Hij vond behoorlijk wat kievitsnesten, een gruttonest en ook een eendennest. Hieronder het gruttonest en het kievitsnest.

Gruttoeieren

Kievitseieren

Het verhaal van de eendjes is een beetje tragischer. Ieder jaar zien we ze rondom huis en in het land. Waarschijnlijk omdat ze hier voldoende te eten hebben (vooral de mais vinden ze lekker). Nog nooit zag ik ze met hun nageslacht.. De eierenzoeker vertelde dat de eendeneieren weg waren, opgegeten door een vos. Volgens hem kan de vos drie eieren in zijn bek meenemen naar zijn hol, aan beide kanten in zijn wang en eentje voorin zijn bek tussen zijn tanden. De vos laat in tegenstelling tot andere rovers geen resten na, omdat hij ze dus heel meeneemt. Dus weer geen kleine eendjes.

Weiland en eenden

eendje en mais

Inmiddels is de eerste snede gras van het land gehaald en kan het nieuwe gras weer gaan groeien. De koeien kregen alvast een voorproefje.

koetjes vers gras

In de moestuin gaat het ook goed. De aardappels groeien en ook de sla en bloemkool groeien volop. De bietjes laten langzaamaan hun blaadjes zien, de worteltjes en spinazie helaas nog niet..

Aardappels

Botersla

Onder toeziend oog van Jip en Bella (die niet stil kan zitten voor de foto ;-)) groeien de kalfjes ook gestaag door. Eén kalfje is wel erg bijzonder. Ze werd 2 weken te vroeg geboren. Ze was heel klein, maar heeft het gered. Haar koppie was net zo groot als mijn hand. We hebben haar Mousie genoemd.

Jip en kalfjes     Mousie

Natuurlijk gingen de kinderfeestjes ook gewoon door en had ik een excuus om nog wat meer te experimenteren met mijn nieuwe verslaving.

Lieke mixed media