Officieel is het voorjaar begonnen. Al zou je dat vandaag niet zeggen.. ’t Is dat de nieuwe knoppen zichtbaar worden aan de bomen en de planten hun groen weer laten zien, anders zou je ervan overtuigd zijn dat het ergens eind oktober is.

Gelukkig hadden we ook al een aantal zeer mooie dagen, dus deed de boer al aardig wat landwerk. Er werd gemest, d.m.v. sleepslangen door loonbedrijf Westemeijer uit Balkbrug. Hier kun je zien hoe dat gaat, mocht je het interessant vinden. Bij het sleepslangen rijdt er enkel een trekker met injecteur over het land. De injecteur wordt van mest voorzien door een pomp bij de mestsilo, die de mest door een lange slang pompt. Vandaar dus sleepslangen. Voordeel van sleepslangen is dat er geen zware trekker of trike met tank over het land hoeft. Het is dus beter voor de grond, omdat er minder verdichting ontstaat. Mocht de grond wat natter zijn, kun je eerder bemesten met sleepslangen. En eerder bemesten betekent doorgaans ook eerder groei!

mesten

mesten2

Verder ging de boer met de wiedeg over het land, hieronder te zien. De wiedeg trekt onkruid los en stimuleert mede hierdoor groei van het gras. In de gele bak die boven de wiedeg hangt zit graszaad. Zo kan de boer nieuw graszaad zaaien op kalere plekken.

deutz2

deutz

Tenslotte ging er nog kunstmest over het land.

trekker1

Ter voorbereiding op de webshop en stiekem omdat ik winkeltje spelen zo leuk vind, vulde ik een kraam bij Mijn Tafel in Meppel. Interessant om te zien wat goed verkoopt en wat niet. En waar dat aan ligt. Ik verkocht al een aantal van m’n schilderijtjes en dat komt goed uit, want ik ben er een beetje verslaafd aan geraakt… In ieder geval een goed excuus om nog meer te maken. De schilderijtjes hieronder zijn vanaf vandaag te koop bij Mijn Tafel in Meppel. Het leukste vind ik om  prenten uit oude boeken of kwartetten te gebruiken. De narcissen komen bijvoorbeeld uit een kwartetspel.

Verder werden er weer veel feestjes gegeven en kregen de konijnen een nieuw vriendinnetje, waarover later meer.

buffet +MM     MM3

MM4