Ook wat betreft de feestjes is het nieuwe jaar begonnen! En het begint gelijk goed: de eerste twee maanden van 2015 zitten alweer vol! En het leuke is dat ieder feestje anders is. Komen er jongens of meisjes? Hoe oud zijn de kinderen en hoe groot is de groep? Wat gaan we doen, lekker aan de knutsel of in de buitenlucht allerlei boerenklusjes doen? Willen ze een fruittraktatie of liever een zakje chips? En wat voor cadeautje zal ik maken?

Feestjes zijn superleuk natuurlijk, maar vakantie is ook fijn! Tussen de feestdagen door ging ik regelmatig kringlopen en borrelden er nieuwe ideeën op. Nieuw in het rijtje met knutselopties is de “Suncatcher” van glaskralen. Ik heb een mooi passend nederlands woord nog niet gevonden. Zonvanger, zonnevanger, zonnestralenvanger, misschien is raamhanger nog de beste optie.

011

Verder maakten we deze week het geitenhok schoon, komt goed uit met dit weer.. Geiten houden echt niet van regen en wind, dan zitten ze liever binnen!

006

Ik werkte wat in de tuin, met nadruk op “wat” en zag dat de eerste krokussen al weer opkomen! Hoewel ik nog hoop op een beetje winter, vind ik het in januari al wel weer tijd om ook in huis gezellige bloembolletjes en mooie voorjaarsbloemen neer te zetten. Dat verzacht de ongezellige sfeer van januari weer een beetje toch? Ook onderstaand plaatje van een kwartet van Dick Bruna (ben dol op zijn mooie tekeningen) past er goed bij! Ik vond het kwartet uiteraard in de kringloop :-)

jan. 2015 002

jan. 2015 006

dec1 024

jan. 2015 008

jan. 2015 010

Eens in het jaar verzamelen mijn zusje en ik al onze nog bruikbare rommel en gaan we naar Eelde, daar wordt in een grote bloemenveilinghal rommelmarkt gehouden. Ondertussen weten we een beetje hoe zoiets in z’n werk gaat. We schrikken niet meer van de handelaren die het liefst eigenhandig je spullen uit de auto pakken om te kijken wat ertussen zit en we weten dat als je iets goedkoop van de hand doet dat het even later voor het driedubbele op het kraampje van de buurman staat.. Mijn zusje is zelf ook al een echte “handelaarster” geworden. Ze had wandplaten met foto’s van zeilboten erop, waarvan ze dacht dat ze ze aan de straatstenen niet kwijt kon, hoe ze er ook aan komt geen idee… Ze vroeg (heel overmoedig overigens) 5 euro voor het duo samen. Een man had interesse in één schilderij, omdat hij het andere al had. Wat dit kostte? Mijn zusje zei dat dit 2,75 euro kostte. De man vond dit waarschijnlijk een koopje en onderhandelde niet meer over de prijs. Toen hij weg was zei ik tegen haar: “De helft van 5 euro is toch 2,50 euro?” “Ja, maar zo’n schilderij alleen is minder goed verkoopbaar!” Ze blijft me verbazen. Overigens hebben we wel al onze onverkoopbare handel van die dag aan de overbuurman geschonken, wat natuurlijk weer totaal niet zakelijk is…

Zo’n dagje met z’n tweeën is hartstikke gezellig, maar de echte kers op de taart was toch wel dit eekhoorntje! Echt een oudje, lief toch? Mijn liefde voor bosdiertjes is een feit!

jan. 2015 006

jan. 2015 003